11-12-2018

GOED NIEUWS !!!!

VANDAAG IS DOOR EEN AANTAL VUURWERKIMPORTEURS BEVESTIGD DAT ER TOCH NOG VUURPIJLSTANDAARDS KOMEN. ZODRA MEER BEKEND WORDT HET UITERAARD VERMELD IN DEZE RUBRIEK!

Breaking News: alle pijlstandaards zijn afgekeurd

https://www.ad.nl/binnenland/vuurwerkbranche-met-handen-in-haar-na-afgekeurde-vuurpijlstandaard~a966044c/


Vuurwerkbranche met handen in haar na afgekeurde vuurpijlstandaard

De vuurwerkbranche Nederland eist duidelijkheid van staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) over de problemen met de verplichte lanceerstandaarden voor vuurpijlen. Ze willen zo snel mogelijk weten waar de dit jaar verplichte installatie dan aan moet voldoen. Volgens de branche wist het ministerie al deze zomer dat de vuurwerkverkopers de nu plotseling afgekeurde installatie komende jaarwisseling willen gebruiken.

Voorzitter Leo Groeneveld van Pyrotechniek Nederland stuurt vandaag een brief naar de staatssecretaris met het verzoek heel snel met elkaar om de tafel te gaan. De branche zit met de handen in het haar nadat gisteren bekend werd dat de massaal ingekochte kleine lanceerinstallatie niet voldoet volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport. De installatie moet dit jaar verplicht worden verkocht aan iedereen die vuurpijlen koopt. Zonder installatie mag geen enkele vuurwerkverkoper een pijl meegeven aan klanten.

Product toegevoegd aan de verlanglijst
Producten toegevoegd aan de vergelijking